De bouw verandert snel. Hier vindt u 5 redenen om te Enoveren.

De bouw verandert snel. Hier vindt u 5 redenen om te Enoveren.

Ketenintegratie

Ketenintegratie wordt vaak aangehaald als middel voor procesverbetering in de bouw. Toegespitst op de organisatie van uitvoerende partijen is dit te schraal om het bouwproces klaar te stomen voor de ontwikkeling die in het verschiet ligt.

Uiteindelijk zullen ook verantwoordelijkheden en garanties veranderen en bijvoorbeeld meer gebaseerd worden op cost-of-ownership. Fabrikanten zullen daarbij leading zijn om bussiness concepten met long-term waarborg van kwaliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid aan te bieden.

Gespecialiseerde uitvoerders (installateurs, afbouwers) pakken dit op om de full-care realisatie van componenten voor hun rekening te nemen. Dit betekent uitbreiding van verantwoordelijkheden binnen één cluster maar geeft tegelijk meer beheersbaarheid van kwaliteit, reductie van faalkosten en uitbreiding van garantieconcepten. Dit worden de nieuwe interne processen (productieafdelingen) die aannemers gebruiken om hun gebouwen af te leveren aan klanten en al dan niet als (ge)bouwcoördinator/projectmanager betrokken te blijven bij meer dan 30 jaar exploitatie.