De bouw verandert snel. Hier vindt u 5 redenen om te Enoveren.

De bouw verandert snel. Hier vindt u 5 redenen om te Enoveren.

Projectsupport

Fabrikanten stappen in het design-bouwteam om het functioneren, de prestatie en de kwaliteit van toepassing van hun producten te begeleiden. Verschillende productsystemen zijn puzzelstukken om te komen tot een optimaal, energiezuinig bruikbaar gebouw.

De adviesfunctie van leveranciers die vanouds commercieel geörienteerd is, verandert naar een rol als technische projectassistent. Daarnaast wordt hun innovatiekracht meer-en-meer vertaald in kleinschalige samenwerkingen om integrale bouwcomponenten te produceren. Met een actieve ondersteuning in projecten zetten leveranciers zich in om de uitvoering van bouwdisciplines te coachen. Naast levering van producten ontstaat daarmee een opwaardering van bouwdelen tot 'full-care' componenten.

Beheer en onderhoud wordt vervolgens ook in toenemende mate aangestuurd vanuit productkennis. Door de vraag uit de markt nemen leveranciers uiteindelijk via verlengde garantieconcepten ook steeds meer verantwoordelijkheid voor 'long-term' prestaties van bouwcomponenten. Enoveren betekent dat fabrikanten innoveren in projectsupport, dit inbrengen in projecten, en samen met bouwers zo een bouwwijze hanteren met minder faalkosten en meer energiezuinigheid, kwaliteit en duurzaamheid van het eindresultaat.