Wij enoveren | Eternit

  • Postadres: Kuiermanstraat 1
  •  B-1880 Kapelle-op-den-Bos
  • Telefoon: 030-2368732
  • Website: eternit.nl
  • E-mailadres:

Passie om te enoveren

Eternit is producent van dakproducten en gevelbeplatingsystemen. De milieuvriendelijkheid van onze activiteiten en de duurzaamheid van onze producten heeft daarbij een hoge prioriteit. Bij het ontwikkelen van onze producten zijn wij constant op zoek naar verbeteringen voor duurzamere energiezuinige leefomgeving waarin wij onze producten fabriceren, toepassen en afvoeren/recyclen. In het platform Enoveren dragen we deze missie samen met bouwpartners uit en bieden componenten waarmee we onze gebouwde omgeving verantwoord kunnen vernieuwen, muteren en renoveren.

Eternit volgt de principes van duurzaam en verantwoord ondernemen. In alle aspecten van onze bedrijfsvoering streven wij naar het optimale evenwicht tussen mens (people), natuur (planet) en economische aspecten (profit). De fabricage van onze producten voldoet aan strenge milieu-eisen en maakt zoveel als mogelijk gebruik van groene energie. Productie afval wordt merendeels intern of in externe industriën verwerkt en sinds enkele jaren worden vrijwel alle bulk-grondstoffen per binnenschip aangevoerd. Daarmee zijn o.a. 5 à 6000 vrachtwagens jaarlijks van de weg gehaald. Zo levert Eternit een bijdrage om de levenskwaliteit van onze eigen en toekomstige generaties te garanderen.

url: http://duurzaamheid.eternit.be/BENL/site/climate.aspx

Voor gevels en daken ontwikkelt Eternit innovatieve oplossingen die het bouwen van duurzame-energiebesparende woningen mogelijk maken. De ontwikkeling van enkele groene-enoverende Eternit productsystemen werd reeds voor 2000 opgestart. Voorbeelden daarvan zijn onder andere geïntegreerde zonnepannen, geïsoleerde voorzetgevels al-of-niet in combinatie met houtskeletbouw en hellende groene daken. De opgebouwde kennis en kunde van onze systemen zetten wij actief in om oplossingen te bieden voor een grote variëteit in gevels en daken. Dat doen we samen met bouwpartners en coaching voor het meest optimale eindresultaat in uw project.

url: http://duurzaamheid.eternit.be/BENL/site/systems.aspx